Celicna rolo vrata

Sjedinjenje robustnosti i bezbednosti

Rolo čelična vrata predstavljaju popularno i sveprisutno rešenje za mnoge domove i poslovne prostore širom Srbije. Ova vrsta vrata donosi sa sobom mnoge prednosti, uključujući čvrstinu, dugotrajnost i visok nivo bezbednosti, čineći ih optimalnim izborom za različite potrebe. Evo zašto su rolo čelična vrata postala sinonim za sigurnost i pouzdanost.

Jedna od ključnih prednosti rolo čeličnih vrata je njihova neupitna izdržljivost. Čelik je poznat po svojoj izuzetnoj snazi i otpornosti, čime se osigurava dug životni vek ovih vrata. Ona su sposobna izdržati različite vremenske uslove i spriječiti oštećenja koja bi mogla biti uzrokovana spoljnim faktorima, kao što su kiša ili sneg.

Sigurnost je još jedna ključna karakteristika rolo čeličnih vrata. Debljina čeličnih panela i konstrukcija vrata čine ih izuzetno teško probijajućim. Ova vrsta vrata pruža visok nivo zaštite od potencijalnih provalnika i neželjenih ulaza. Dodatno, mnoga rolo čelična vrata dolaze sa sofisticiranim sistemima za zaključavanje, što dodatno povećava bezbednost objekta.

Estetika takođe igra važnu ulogu u izboru vrata, iako su rolo čelična vrata poznata po svojoj robustnosti, takođe mogu biti atraktivna. Mogu se prilagoditi različitim bojama i dizajnima, omogućavajući vlasnicima da ih usklade sa svojim estetskim preferencama i enterijerom. Na taj način, rolo čelična vrata pružaju kombinaciju bezbednosti i vizuelnog zadovoljstva.

Praktičnost je još jedna prednost rolo čeličnih vrata. Automatski mehanizam za otvaranje i zatvaranje olakšava korišćenje, a mnoge opcije uključuju daljinsko upravljanje ili senzore za lakše otvaranje. Ova vrata takođe štede prostor jer se uvijaju prema gore, oslobađajući površinu koja bi inače bila potrebna za otvaranje tradicionalnih vrata.

Rolo čelična vrata se često koriste u industrijskim i komercijalnim objektima, ali su takođe odličan izbor za privatne domove koji zahtevaju najviši nivo sigurnosti. Njihova sposobnost da pruže izdržljivu zaštitu i visok nivo bezbednosti čine ih idealnim rešenjem za različite potrebe.

Rolo čelična vrata su sinonim za čvrstinu, dugotrajnost i bezbednost. Njihova sposobnost da pruže izdržljivu zaštitu, estetski dojam i praktičnost čine ih idealnim izborom kako za poslovne, tako i za privatne objekte koji zahtevaju najviši nivo sigurnosti i pouzdanosti. Rolo čelična vrata su investicija koja donosi mir i pouzdanost za mnoge godine unapred.

Mogućnost na ručno i daljinsko otvaranje, imamo dve vrste motora centralni i cevni. 

Centralni motori za rolo vrata

Centralni motori za rolo vrata se koriste za automatsko pokretanje rolo vrata. Zbog svoje snage ovaj tip motora se uglavnom koristi za čelična rolo vrata. Proizvode se za vrata različitih težina. Za ručno odbravljivanje motora u slučaju nestanka struje se koristi sajla za deblokadu.

Cevni motori za rolo vrata i tende

Cevni motori za rolo vrata se takođe koriste za automatsko pokretanje rolo  vrata i tendi. Sistem ugradnje  je potpuno drugačiji od centralnog jer se cevni motor instalira u osmougaonu osovinu (oklagiju).  Postoje dva modela motora, sa reduktorom i bez reduktora. Uloga reduktora dolazi do izražaja tokom nestanka glavnog napajanja. Kod modela sa reduktorom se pomoću specijalne „kurble“ vrši ručno pokretanje vrata tokom nestanka struje. Motori bez reduktora nemaju mogućnost ručnog otvaranja.
Za daljinsko upravljanje se koriste specijalne centrale za rolo vrata sa integrisanim radio prijemnikom.