Aluminijumska rolo vrata

Aluminijumska rolo vrata postaju sve popularnija opcija za mnoge domove i poslovne objekte širom Srbije. Ova vrsta vrata donosi sa sobom niz prednosti koje obuhvataju sigurnost, funkcionalnost i estetiku, čineći ih idealnim izborom za različite potrebe. Evo zašto su aluminijumska rolo vrata postala sinonim za savremeno rešenje.

Jedna od glavnih prednosti aluminijumskih rolo vrata je njihova izdržljivost. Aluminijum je materijal poznat po svojoj otpornosti na koroziju i vremenske uslove, što znači da će ova vrata trajati dugi niz godina bez potrebe za čestim održavanjem ili zamjenom. Ovo je posebno važno za komercijalne objekte koji zahtevaju pouzdanu zaštitu.

Sigurnost je još jedan ključni faktor koji čini aluminijumska rolo vrata popularnim. Debljina aluminijumskih panela i čvrsta konstrukcija čine ih teško probijajućim, što povećava nivo zaštite od neželjenih provala. Većina aluminijumskih rolo vrata takođe je opremljena naprednim sistemima za zaključavanje koji dodatno poboljšavaju sigurnost objekta.

Estetika igra važnu ulogu u izboru vrata, a aluminijumska rolo vrata se lako uklapaju u različite arhitektonske stilove. Dostupna su u različitim bojama i dizajnima, omogućavajući vlasnicima da ih prilagode svojim preferencama i enterijeru. Ova vrata takođe dodaju modernu i elegantnu notu prostoru.

Praktičnost je još jedna prednost aluminijumskih rolo vrata. Automatski mehanizam za otvaranje i zatvaranje olakšava upotrebu, a mnoge opcije uključuju i daljinsko upravljanje, što dodatno povećava praktičnost. Brzo otvaranje i zatvaranje omogućava efikasno upravljanje pristupom objektu.

Aluminijumska rolo vrata su takođe odličan izbor za objekte sa ograničenim prostorom jer se uvijaju prema gore, oslobađajući dragocen prostor koji bi inače bio potreban za otvaranje klasičnih vrata.

Aluminijumska rolo vrata predstavljaju savremeno i pouzdano rešenje za zaštitu, sigurnost i praktičnost. Njihova sposobnost da pruže izdržljivu zaštitu, estetski dojam i lakoću upotrebe čine ih idealnim izborom kako za domove, tako i za komercijalne i industrijske objekte. Aluminijumska rolo vrata su investicija koja donosi mnoge koristi i dugotrajnu vrednost.

Mogućnost na ručno i daljinsko otvaranje, imamo dve vrste motora centralni i cevni. 

Centralni motori za rolo vrata

Centralni motori za rolo vrata se koriste za automatsko pokretanje rolo vrata. Zbog svoje snage ovaj tip motora se uglavnom koristi za čelična rolo vrata. Proizvode se za vrata različitih težina. Za ručno odbravljivanje motora u slučaju nestanka struje se koristi sajla za deblokadu.

Cevni motori za rolo vrata i tende

Cevni motori za rolo vrata se takođe koriste za automatsko pokretanje rolo  vrata i tendi. Sistem ugradnje  je potpuno drugačiji od centralnog jer se cevni motor instalira u osmougaonu osovinu (oklagiju).  Postoje dva modela motora, sa reduktorom i bez reduktora. Uloga reduktora dolazi do izražaja tokom nestanka glavnog napajanja. Kod modela sa reduktorom se pomoću specijalne „kurble“ vrši ručno pokretanje vrata tokom nestanka struje. Motori bez reduktora nemaju mogućnost ručnog otvaranja.
Za daljinsko upravljanje se koriste specijalne centrale za rolo vrata sa integrisanim radio prijemnikom.